15 Kasım 2012 Perşembe




 Sonbarın simgesi kabak tatlısı tarifimi paylaşıyorum. Sevenler için lezzetli bi tarif.Denemeye değer..

KARANFİL AROMALI KABAK TATLISI


Malzemeler;

* 1 Kg   bal kabağı
* 500 gr toz şeker
* 1 avuç karanfil
* 1 çay bardağı su

Süslemek için; 
Hindistan cevizi ve şekerlemeler. 

Hazırlanışı; 

1- Kabaklar soyulur ve küp küp doğranır
2- Yüksek bir tencereye kabaklar  dizilir. Tencere yüksek olsun çünkü pişerken biraz ortalığa sıçrıyor.
3-  Toz şeker aralarına serpilir . Aralarına karanfiller serpilir.
4- 1 Çay bardağı suyu eklenir. İlk önce harlı ateşte 10 dakika ,sonra altı kısılır ve 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 5- Pişince soğumaya bırakılır ve servis yaparken tabaklarda süslemesi yapılır.

Afiyet olsun... 
  
    




2 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım cok severım bende aldım kocaman bır kabak ama cocuklardan dolayı yapamıyorum kabak bana bakıyor ben kabağa

    YanıtlaSil
  2. Bizde de eşim yemiyor ama kendim için azda olsa pişirmeye çalışırım.:)

    YanıtlaSil