11 Aralık 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI PIRASA

       Kış ayının en faydalı ve lezzetli yapılacak yemeklerden bir tanesi de pırasadır . Pırasayı pişirirken soğanı yada pırasayı kavurmadan pişiriyorum ve inanın lokum gibi oluyor. Ayrıca limon yerine portakal suyu ekleyerek pişirin pişman olmayacaksınız.
Sevgiler..



ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI PIRASA YEMEĞİ

Malzemeler:

1-   500 gr pırasa
2-   1 küçük soğan
3-   1 adet  domates
4-   1 türk kahvesi fincanı pirinç ( 1 parmak eksik )
5-   1 adet portakal ( suyu )
6-   1 adet havuç
7-  2 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
8-  2 su bardağı sıcak su
9-  1 adet kesmeşeker
10 -2 yemek kaşığı silme domates salçası

Hazırlanışı :

1-  İlk olarak pırasaları temizleyin dış katmanı cıkarın ve enine verev doğrayın
2-  Tencereye ilk olarak verev çok ince doğradığınız havucları dizin
3-  Üzerine cok ince yemeklik doğradığınız soğanları dizin.
4-  1 adet domatesi ince doğrayın ilave edin.
5- Zeytinyağını ekleyin
6- 1 adet kesmeşekeri  ve salçayı ekleyin
7- Pirinci yıkayıp ekleyin
8- Portakalın suyunu sıkın ekleyin 
9- 2 sb suyu ekleyin ve ağır ateşte 40 dk kadar pişirin. suyu biterse sıcak su ekleyin. Havuçlar piştiği anda yemek hazır demektir.
Afiyetle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder