10 Kasım 2012 Cumartesi

Dereotlu Salatalık Turşusu Tarifi.

      Herkese Selamlar...

     Artık bende sizinleyim. Uzun zamandır yemek blogumu açmak fikrindeydim bir türlü zaman ayırmadım ve sonunda eşiminde  bloguma isim bulması sonucunda blogumu oluşturdum. Mutfağımda, elde ettğim lezzetleri sizinle paylaşacağım bundan böyle.. 
      İlk tarifim ise herkes tarafından çok sevilen ve beğenilerek yenilen turşu tarifim.Biliyorum turşu hazırlama zamanı yavaş yavaş geçmek üzere ama hala marketlerde ve pazarlarda turşuluk salatalıkların bulunduğunu gördüm. O yüzden rahatlıkla illk tarifim olarak bu lezzetli salatalık turşusunu yazıyorum. 
Sevgilyle kalın..

DEREOTLU  SALATALIK TURŞUSU TARİFİ.( Tarif 1 lt lik kavanoz içindir. )

-  1 kg Turşuluk Salatalık
-  3-4 diş sarımsak
-  1 büyük domates
- Yarım demet dereotu  (ufak boyda )
- Yarım demet maydonoz ( ufak boyda )
- 3 çay bardağı sirke 
- 1/2 çay bardağı kaya tuzu  ( yoksa normal tuzda olur.)
- 1 adet limon 
- Aldığı kadar içme suyu

Hazırlanışı :
1- ) Salatalıkları güzelce yıkayın
2-)Temizleyip kuruladığınız kavanozun dibine resimdeki gibi limonları cama dayayarak dizin.
3-)Salatalıktan koyun. 
4-) Üzerine bütün bütün maydonuzu ve dereotunu koyun
5-) Domatesi dörde bölüp ilave edin.
6-) Sarımsakları bütün bütün ilave edin.
7-) İşlemi kavanoz dolana dek devam edin.
8-) En son sirkeyi ve tuzlu suyu ilave edin . Ağzına kadar doldurun.
9-) Kapağı sıkıca kapatın ve güneş alan bi yerde 2-3 gün bekletin. Turşunuz hazır.

Afiyet olsun..




2 yorum:

  1. blogunuz hayırlı olsun:)bana da beklerim, sevgiler :) http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevgi ve emek dolu güzel tarifler paylaşmak dieğiyle.
      Sevgiler Emel Hanım .=)) Blogunuzu takibe alıyorum =)

      Sil