15 Kasım 2012 Perşembe

Kakaolu Tarçınlı Fincan Kekler.

     Selamlar. Kış geldi gibi artık Kasım ayının tam ortasındayız ve ben kış gelsin istemiyorum. Artık bi haftadır iyice soğudu  havalar. Biraz kendime moral vermek birazda şeker krizimi gidermek için lezzetli mi lezzetli fincan kekler yaptım. Damak zevkime güveniyorum ki mutlaka denediğimde olumlu sonuclar aldığım tarifleri sizinle paylaşacağım.Bu şirin görünümlü ve bi okadar lezzetli fincan kekleri  mutlaka denemenizi tavsiye ederim.






KAKAOLU TARCINLI FİNCAN KEKLER.

Malzemeler; ( Tarifte yağ yoktur )
 Kek Hamuru ;
 * 1 yumurta
 * 1.5 çay bardağı toz şeker
 * 1 çay bardağı süt
 * 2 yemek kaşığı kako
 * 2 tatlı kaşığı tarçın
 * 1 pk kabartma tozu
 * 1 pk vanilya

Çikolata sosu için ;
 * 1 su bardağı süt
 * 2 tatlı kaşığı un
 * 2 yemek kaşığı toz şeker
 * 2 adet minik çıkolata ( Ben bayramdan arta kalan 2 madlen çikolatayı kırıp ekledim. )

Hazırlanışı;

1-İlk önce yumurtaları çırpın ve  sırayla bütün malzemeleri ekleyip kekin hamurunu hazırlayın.
2-Ben minik türk kahvesi fincanlarında yaptım isterseniz kupalarda da yapabilirsiniz. Fincanları güzelce yağlayın.
3- Fincanları tam olarak doldurmadan paylaştırın. Tam doldurmayın ki pişince kabarma payı kalsın.
4- Karniyarık tenceresi gibi geniş bir tencereye fincanları dizin ve yarısına kadar ılık su doldurun.
5-Tenceredeki su kapak açık bi şekilde kaynasın ve kaynayınca tencerenin üzerine su damlacıkları buhar olup keklerin üzerine düşmesin die bi havlu örtüp sıkıca kapatın harlı ateşte 20 dakika hiç açmadan pişirin.
6- Pişince açmadan 10 dakika dinlendirin .
7- Diğer yandan sos tavasına soğuk sütü unu şekeri koyup kaynatın. Kaynayınca çikolatalrıda kırıp karıştırın altını kapatın.  ( Bu çikolata sos tarifi benim vazgecilmezimdir. Hazır almanıza asla gerek yok. )




8- Kalan artık sizin hayal gücünüz süslemeler.. Ben resimdeki gibi sosları üzerine döküp pudra şekeri serptim ve renkli şekerler. Afiyet olsun..




2 yorum: