16 Aralık 2012 Pazar

PEYNİRLİ VE OTLU GÖZLEMELER

Daha önce yaptığm gözlemelerimde ya maya yada kabartma tozu vardı , Ancak bu tarifini vereceğim gözlemeler birebir orjinal gözlemedirki içerisinde sadece un tuz ve su var. Lezzet açısından mükemmel bi gözlemedir. İç malzemesini dileğiniz gibi yapabilirsiniz. Tarifi ise şöyle..


PEYNİRLİ VE OTLU GÖZLEMELER

HAMUR İÇİN:
 - 3 Su bardağı un
- 1 Su bardağı su
- 1 Tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEME:

- 300 gr ıspanak
- 2 sap pırasa
- 100 gr lor peyniri
- Karabiber, pulbiber ve tuz

- Ayrıca peynirlide yaptım dilersniz peynirlide olur eşim peynirli sevdiği için bi kısmını otlu bi kısmını peynrili yaptım.

Yapılışı : 1- İlk olarak hamuru özlü bi kıvam elde edip 15 dk dinlendiriyoruz
             2- Bu sırada pırasaları ve ıspanaklı ince dığratıp lor ve baharatlar ve tuzla karıştırıyoruz, elimizle sıkıca karıştırıyoruz ki bütünleşsin pişirmiyoruz.
            3- Yaklaşık ceviz büyüklüğünde 11 adet beze cıkıyor ve tabak büyüklüğünde acıyoruz hepsini iç malzemeleride koyup kapatuyoruz sıkıca kenardan..
           4 - Teflon tavada çok az yağlayıp arkalı önlü pişriyoruz ve pişer pişmez margarin ile yağlıyoruz. Örtüyle hepsi pişince üzerini kapıyoruzki kendi kendine sıcak kalsınlar. Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder